FAQ & Köpevillkor

F: Hur handlar jag hos er?
S: I ett första skede sker kontakt via E-post eller chatt. Om det önskas från din sida bokar vi ett telefonsamtal där vi kan prata om vilka produkter du är intresserad av.

F: Var kan jag läsa mer om produkterna ni säljer?
S: På första sidan har vi radat upp alla märken vi saluför, klicka på respektive för att komma till deras officiella hemsida där du kan läsa mer om företaget, du är självklart välkommen att fråga oss med. Du kan även läsa mer på våran blogg-sida.

F:Jag hittar inte delar till min bil?
S: Enklast är att skriva till oss eller chatta med oss under våra öppettider så får du reda på om vi erbjuder bildelar till din modell.

F: Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?
S: Välj att betala med KLARNA faktura/dela upp eller förskottsbetalning via bank.

F: Upp till vilket belopp kan jag betala med KLARNA Faktura?
S: Du kan betala med KLARNA upp till 10.000 kronor därefter kräver vi förskottsbetalning för att säkerställa ordern. Kontakta oss om du vill veta mer. Om du väljer att betala med KLARNA tillkommer en administrationsavgift med 2.5 % på ordersumman.

F: Vad har ni för leveranstider?
S: Normalt inom 7-14 arbetsdagar. Eftersom många av de produkter vi erbjuder tillverkas på beställning kan leveranstiden variera. Beställningsvaror är mellan en till tre arbetsveckor.

F: Har ni möjlighet att sälja till andra återförsäljare?
S: Absolut, vi ser det som en fantastisk möjlighet att värva nya återförsäljare. Klicka på länken "Återförsäljare" i menyn för att läsa mer. 

F: Kan ni sälja och leverera utomlands?
S: Vi kan leverera produkter till dem flesta länderna, kontakta oss för mer information.

F: Jag befinner mig utomlands, kan jag beställa via Klarna checkout?
S: Du som bor i Sverige med svenskt personnummer kan använda Klarna checkout, för övriga klienter hänvisar vi till att betala med i förskott.

*Vi strävar efter att göra din kundupplevelse på hemsidan bästa möjliga. Därför är vi väldigt tacksamma om vi får feedback av din upplevelse och vilka förbättringar du skulle vilja se hos oss. Tveka inte att lämna en kommentar.

Läs fullständiga köpevillkor nedan.

Allmänt

1. Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller mellan HOLSTERBRO (Sweden) EF 8611237432 ("Bolaget") och dig som gör en beställning från oss via www.holsterbro.com (”Webbplatsen”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Bolaget framgår på Webbplatsen. Villkoren gäller endast för dig som är konsument och som genomför din beställning och därmed köper en vara av oss via Webbplatsen.

2. Utöver Villkoren gäller även Bolagets integritetspolicy. I denna policy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter när du handlar hos oss.

3. Du som handlar som privatperson behöver vara över 16 år och inte stå under förmyndarskap. Om du är under 16 år krävs dina målsmäns samtycke för att få beställa hos oss.

4. Vi kan när som helst ändra dessa Villkor, men de ändringar som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid det köpet. Alla ändringar kommer att framgå av senast publicerad version av Villkoren på Webbplatsen. Ändringar träder ikraft från det att du har accepterat Villkoren, det vill säga i samband med att du genomför ett nytt köp.

Beställning & Betalning
Beställningar tas emot via Online shoppen. Om du är under 16 år måste du ha målsmans tillstånd det vill säga förmyndares tillstånd. Sådant tillstånd kan ges genom att en förälder skickar sitt uttryckliga tillstånd till oss med e-post. Alla falska beställningar spåras och polisanmäls, och om vi lidit ekonomisk eller annan skada kommer vi att kräva skadestånd. Vi tar i dagsläget emot beställningar med Klarna Faktura OM ordersumman uppgår till totalt 10.000 sek och 10.000 sek med Klarna Dela-upp inklusive moms och frakt. På beställningar som inte är lagerförda kräver vi i vissa fall förskottsbetalning via banköverföring. En order är inte komplett förrän det är bekräftat av Holsterbro (företaget) och du (kunden) har mottagit bekräftelse. För betalningar via banköverföring behöver den totala ordersumman vara oss tillhanda innan vi skickar ordern. Holsterbro reserverar sig rätten att makulera en order där betalning inte har mottagits utan avisering till kunden senast inom 14 dagar från beställningsdatumet. 

Priser & Mervärdeskatt
Alla priser på hemsidan visas inklusive moms (25%) och frakt till din destination. Vi reserverar oss för felaktiga priser och kan när som helst ändra priserna före och efter lagd beställning, detta beror på rådande valutakursändringar. Mervärdesskatt och fraktpriset kalkyleras istället i kassan när du slutför din beställning. Upplägget beror på att vi har både inhemska privat och företagskunder som utländska.

Leveransbetingelser
Frakt: Utöver priset ska du betala fraktkostnaderna och mervärdesskatt som i Sverige är 25% på priset. Normalt tillkommer inga ytterligare avgifter om du inte använder en tredje parts betaltjänst som exempelvis PayPal eller Klarna, då gäller deras praxis och avgifter. Alla övriga avgifter som vi inte kan styra från speditörer eller tredjepart betalar du som köpare. För internationella beställningar står alltid köparen för import och tull avgifter eftersom kostnaderna kan variera beroende på mottagarland och bestämmelser. 

Leveranstid: I webbutiken är alla våra varor markerade med leveransindikering. Vi måste dock reservera oss för att leveransindikeringen kan grunda sig på felaktiga uppgifter, vilket innebär att en leverans kan komma att ske såväl tidigare som senare än beräknat. Vi förbehåller oss rätten att stryka ej leveransbar vara från din order med prisavdrag för densamma. Önskar du beställa annan, likvärd vara, är detta att betrakta som en ny order. Om du önskar avbeställa en vara på grund av dröjsmål med leveransen, är detta möjligt att göra fram till dess att varan effektuerats (se nedan under ”Avbeställning”). Delleveranser sker endast på din begäran och medför ytterligare fraktkostnad för dig. Vi reserverar oss för förseningar som kan uppstå om en leverantör i sin tur inte håller sina ledtider mot oss. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra leveransflöden. Har du en idé eller synpunkt på vårt leveranssystem. Var vänlig kontakta oss så vi kan utveckla och förbättra oss.

Leveranssätt: När du gör din beställning så skickas din order vanligtvis med ett postombud, vilket ombud kan variera då vi använder den mest lämpligaste och kostnadseffektivaste för din räkning. Du som klient har ett eget ansvar att kontrollera ombudets regler för retur, ångerrätt och reklamationer.
Kontrollera alltid din leverans inom 24h så artiklarna du mottagit är rätt och i bra skick. Rapportera annars till chauffören på plats så dom kan märka leveransen. Är inte en vara märkt som skadad vid leverans så är det nästintill omöjligt att söka ersättning hos fraktbolaget. Kolla alltid godset innan du skriver på!

Ej hämtad försändelse
En försändelse som skickats måste alltid hämtats ut. Skall en retur göras behövs paketet först hämtas ut och en returansökan behövs göras via formuläret. Paket som ej hämtas ut och går i retur faktureras en avgift ut på. Avgiften kan variera beroende på vilket ombud vi anställer för ändamålet. Ej inbetalda avgifter debiteras med administrationskostnader med lägst 500:- och dessutom skickas vidare till inkasso.

Ändring av beställning
Du kan göra ändringar i din beställning fram till dess att beställningen har effektuerats. Med effektuering menas att faktura eller frakthandling har skapats. Om ändringen godkänns, och varan finns i lager, kommer eventuella prisdifferenser att regleras enligt det pris, som gäller vid ändringstidpunkten. Det är inte möjligt att ändra en beställning när ordern har effektuerats. Självfallet kan order, som redan levererats ut från vårt system, därför inte ändras. Privatpersoner har dock ångerrätt enligt vad som sägs under rubriken ”Ångerrätt”.
Avbeställning

En avbeställning är inte giltig förrän du mottagit bekräftelse från oss. Du kan avbeställa din order utan kostnad för dig fram till dess att beställningen har effektuerats, dvs faktura eller frakthandling/leverans har skapats. Efter denna tidpunkt är du skyldig att ta emot leveransen. Avbeställning av produkter som tillverkas på order av dig via oss och inte är lagerförda hos oss går inte att avbeställa när ordern har startat. En order anses ha startats när vi bekräftar det till dig som klient, se mer under ångerrätt.
Vi har rätt att avbeställa din order vid eventuella problem eller tvister. Detta meddelas via mail att ordern blivit annullerad.

Ångerrätt
Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du mottagit din vara. Du har dock inte ångerrätt om det pris, som du sammanlagt ska betala understiger 1000 kr. Du har inte rätt att ångra dig om tjänsten påbörjas under ångerfristen med ditt samtycke, om varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, är specialbeställd (Beställningsvaror på ej lagerförda produkter) eller att du har registrerat licensen. Ångerrätten börjar löpa den dag vi bekräftade din beställning av en tjänst hos oss respektive den dag du fått varan eller en väsentlig del av den.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du skicka ett skriftlig meddelande till oss via kontaktformuläret på hemsidan eller via e-post till info@holsterbro.com eller via telefon (ej telefonmeddelande). Vi tar därefter ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan. Observera att du måste följa våra rekommendationer vad gäller emballage samt använda vår fraktsedel tillbaka etc. Returer får endast sändas tillbaka med våra fraktsedlar via ombudet som vi har anställt. Observera också att det enligt lag är du som ska betala fraktkostnaderna och att varan skall skickas tillbaka inom 14 dagar. Enligt nya reglerna i "Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler” så kan en använd vara returneras med rätt för värdeminskning av säljaren. Denna utgörs efter hur varan är använd samt produkttyp. För mer information om denna punkt, kontakta oss.

Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman med avdrag för ursprungliga fraktkostnader och eventuell värdeminskning att återbetalas till dig inom 14 dagar räknat från dagen då vi mottog återförsändelsen.
Ångerrätt gäller ej vid köp av specialprodukter, beställningsvaror som ej är lagerförda hos oss, varor som blivit modifierade eller ändrade från ursprungligt skick eller om varan kommit i produktion för din order!  

Du får kontrollera en vara på samma sätt som i en fysisk butik men om varan har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta webbutiken för varans värdeminskning.
För att kunna fastställa en varas egenskaper eller funktion måste du i visa fall bryta förpackningen, som i så fall ska öppnas så varsamt som möjligt och återsändas tillsammans med varan. Observera att du inte kan ångra köpet av en vara med bruten försegling/teknisk plombering.
Observera också att det enligt lag är du som ska betala för fraktkostnaderna. Returkostnaderna beräknas enligt vad postombudet debiterar.

Reklamationer och återköp i vissa fall
Om du som är privatperson mottagit en skadad produkt ska du anmäla det till oss direkt samt postombudet. Är paketet skadat utanpå så ska detta noterats till chauffören/utlämningsstället.

Mottagaren uppmanas att i omedelbar anslutning till mottagandet av gods kontrollera om det är behäftat med dold skada. Dold skada ska anmälas till postombudet enligt deras bestämmelser om när sista datumet må vara.
Det gäller för såväl privatpersoner som företag, att den skadade respektive felaktigt skickade varan ska återsändas i likadan förpackning och med samma transportföretag, som när den mottogs, tillsammans med en utförlig beskrivning av felet. Om vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid, återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt skickade varan.
Garantier för skada vid montering godkänns inte utan ansvaret är på den individ eller företag du anlitat. Vi ersätter ej skador som uppkommit vid montering av privatpersoner.

Vi står ej för missad verkstadstid på grund av leveransförseningar. Boka aldrig verkstadstid innan du mottagit och kontrollerat dina varor.
Kompatibilitetsproblem förekommer ofta mellan olika produkter, och vi rekommenderar dig därför att ta reda på så mycket som möjligt innan du gör din beställning för att undvika onödiga kostnader.
Det är köparens ansvar att vid osäkerhet anställa en sak-kunnig för ändamålet.

Information, pris och bilder
Vi reserverar oss för prisändringar och prisfel. Vid eventuell prisändring kontaktar vi alltid dig som kund först innan ordern behandlas. På många bilder finns det dekaler och andra funktioner, dessa ingår inte i produkten om det inte är angivet att det gör det.

Användningsområden
Vi säljer i första hand eftermarknadsprodukter vilket betyder att dom är anpassade för annat ändamål än gatbruk om inget annat anges i produktbeskrivningen.  Det är klientens ansvar att hålla bilen laglig för besiktning.
Spårningsprogram & statistik
Vi använder fler externa system för att spåra våra besökares beteenden på vår webbsida. Detta för att kunna erbjuda dig som kund den bästa upplevelsen och relevant information. Uppgifterna sparas ej och uppgifterna är inte på personnivå utan endast som besökarnummer.
GDPR
Den 25 Maj 2018 träder nya dataskyddsförordningen i kraft. Vi och våra partners jobbar efter denna princip följer det nya reglementet.

Force Majeure
Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Köpvilkor KLARNA
Klarnas betalningsalternativ:
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:
● Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/invoice_tc
● Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och 
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/account
Du hittar mer information om Klarna här https://www.klarna.com/se/ och kan läsa deras användarvillkor här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/user
För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy
Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

Integritetspolicy
För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.
Mer information om Klarna kan du hitta här: https://klarna.se
Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

Tvist

1. Om du har frågor rörande reklamationer, din ångerrätt eller andra frågor som rör din beställning är du välkommen att kontakta oss via info@holsterbro.com

2. Du som är konsument kan även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) via arn.se eller per post till Box 174, 101 23 Stockholm. Vid eventuell tvist följer Bolaget ARN:s rekommendationer. Som konsument har du även möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr.

3. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

  Policy och cookies

  1. Insamling av information
  Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, loggar in på ditt konto och/eller gör ett köp. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer. din adress, ditt personnummer och/eller kreditkort.

  Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan.

  2. Användning av information

  Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

  • Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
  • Tillhandahålla anpassade annonser
  • Förbättra vår hemsida
  • Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
  • Kontakta dig via e-post
  • Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning

  3. E-handelssäkerhet

  Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

  4. Utlämnande till tredje part

  Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

  Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

  Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

  5. Informationsskydd

  Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Holsterbro EF skyddar dessutom dina uppgifter offline. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

  Använder vi oss av cookies?

  Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

  6. Avsluta prenumeration

  Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande.

  7. Samtycke

  Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy