Forged vs Cast Wheels?

Vi säljer enbart kvalitativa fälgar från välkända producenter och som du säkerligen har märkt är dessa fälgar märkta med begreppet "Forged". I det här blogg-inlägget vill vi förklara skillnaden mellan *Forged och *Cast fälgar.

Resultatet ur tillverkningsprocessen ger oss två olika typer av fälgar. Forged fälgar (eller smidda) tillverkas ur ett enda stycke aluminium som värms upp i den grad att det går att forma via speciella CNC-pressmaskiner. Cast (eller gjutna) fälgar tillverkas ur aluminium som värms upp till flytande form och sedan hälls i en fast form.

Smidda fälgar : 25 % lägre vikt. Upp till tre gånger starkare och mer stöttålig.
Kan tillverkas i större storlekar och valmöjligheter. 
Populär bland utställare, ban-racing och hardcore-entusiaster. Lång livslängd.

Gjutna fälgar : Lägre prislapp. Känsligare mot skador och repor. Tyngre i vikt (finns undantag) Begränsade valmöjligheter, tillverkas oftast i max 18-19 tum.

Den ena typen av fälgen utesluter inte den andra. Ditt val av fälgar handlar helt enkelt om i vilket ändamål du vill använda fälgarna. Förutom de specifika skillnaderna är kanske prislappen den faktor som väger tyngst, och du bör i så fall först fundera på vad du ska använda bilen till och därefter välja den typ av fälg som passar dig. Fel val av fälgar kan slå ett hårdare slag i din plånbok än nödvändigt.

*Forged: Smidda fälgar
*Cast: Gjutna fälgar

*Källa: https://medium.com/@DriveSlate/what-are-forged-wheels-and-why-you-dont-need-them-42d57b585a5c
Bild: www.brixtonforged.com

Lämna en kommentar

Notera att kommentarerna granskas innan publicering