Du köper väl ingen lyxbil och sätter dit ett budget filter?

Eventuri är ett exklusivt insugsystem i kolfiber med patenterad filterlösning för högre flöde och effekt. Det skiljer sig totalt inom flera områden jämfört med andra insug på marknaden.

Principen som är beskrivningen på den fysisk-hydrologiska luftströmmen trängs samman vid midjan accelereras den, varvid hela konceptet är utvecklat efter det fysikaliska fenomenet Venturi som fått sitt namn efter den italienska fysikern Giovanni Battista Venturi som för över 200 år sedan upptäckte fenomenet, att tryck och temperatur sjunker samtidigt som hastigheten ökar när en luftström trängs samman genom en avsmalnande midja på ett rör. Den principen används sedan dess inom en massa olika områden som kyltorn, pumpar och inom flyget. Men Eventuri är alltså först med att tillämpa fysiologin och tekniken på det här sättet som ett koncept för eftermontering i bilar för att öka motoreffekten.

Eventuri har strategiskt genomgående satsat på prestandamodeller från olika biltillverkare till modeller som Audi RS, BMW M, Ford Focus RS, Honda Civic Type-R, Jaguar Type F, VW GTi och R samt naturligtvis Lamborghini Huracán. Under utveckling och redo för beställning kan man finna Mini F56 Cooper, Honda FK8 Type R, Porsche 991 Turbo, MB 63 AMG, Lamborghini Aventador, Ferrari 458 Italia, Ferrari 488 GTB och Corvette C7 Z06.

Effektökningen är väl dokumenterad med körningar i bromsbänk som tydligt visar effektökningar från 11 till 25 hk vilket är ett fantastiskt sätt att så enkelt öka effekten utan att behöva gå in i motorn. Att det sedan är väldigt snygga och välbyggda detaljer i kolfiber gör inte saken sämre, liksom att det därifrån naturligtvis går att mappa om och optimera styrboxen på rullande landsväg för att få ut maximalt utifrån det ökade flödet och den svalare insugsluften.

  Idag används Eventuri´s produkter i renodlade racing-maskiner av klienter som inte bara vill ha något snyggt att titta på under huven, men som även levererar en effektökning som var önsketänkande för bara några år sedan.

Produkternas resultat räknas utifrån temperatur, material, inflöde av luft, vikt och filter. Allt kontrolleras i minsta detalj för att klämma ut dem sista hästkrafterna som är möjligt kombinerad med en korrekt och seriös ECU-mappning. 

Deras sortiment består av 28 olika specialanpassade insugsrör och patent-pending sportfilter till Audi, BMW, Jaguar, Lamborghini, Volkswagen, MiniCooper med fler.

 Tveka inte att kontakta oss för priser och information om just din bil. Du är välkommen att kika på www.eventuri.net för mer information där du hittar bilder, filmer och installationsguider samt rekommendationer från kunder.


Källa: www.eventuri.net

Lämna en kommentar

Notera att kommentarerna granskas innan publicering